ساعات بتبقي قاعدة في البيت ونفسك تاكلي حاجة ساقعة يكون طعمها حلو وطبيعي ميه في الميه وخالية من أي مواد صناعية..
ويا سلام كمان لو كانت الحاجة دي من صنع إيديكي، وحياة عينيكي أكيد هتبقى أحلى وأحلى...
صح الكلام؟؟
وعلشان كلامى صح قررت النهارده إن أشرح لكم بالتفصيل الطرق المختلفة لعمل الآيس كريم في البيت بفواكه الصيف الطبيعية ميه في الميه
تعالي نشوف ازاي..
آيس كريم المانجو
• 4 ثمرات مانجو.
• 10 ملاعق سكر ناعم.
• عصير ليمونة.
• نصف كيلو لبن حليب بارد.
• ملعقتين جوز هند.
• علبة كريم شانيته.
• كوب كبير لبن حليب بارد "للاستخدام في عمل الكريم شانتيه".
• كوب صغير مياه باردة.
للتزيين:
• 2 حبة مانجو مقطعة قطع صغيرة جدّا.
• كريز.
الطريقة:
أول حاجة تعمليها هي إنك تحضري الكريم شانتيه بإنك تخلطي الماء المثلج جيداً مع باودر الكريم شانتيه مع كوب اللبن البارد بالمضرب الكهربائي كويس جدّاً لمدة 10 دقائق حتى يتضاعف حجمه ويصبح كريمي، بعد كده حطيه في التلاجة.
قشري المانجو ثم قطعيها إلى أجزاء متوسطة، وبعد كده اضربيها في الخلاط مع باقي المقادير، وبعد كده خرّجي الكريم شانتيه من التلاجة وحطيه في كاسات الآيس كريم وصبي فوقه المانجو، ودخليه في الفريزر لمدة ست ساعات.. بعد مرور الست ساعات خرجيه من الفريرز، وللتزيين قطّعي عليه قطع صغيرة من المانجو وحطي كريز، وبالهنا والشفا..
آيس كريم الموز
المقادير:
• نص كيلو لبن حليب بارد.
• علبة كريم شانيته.
• 3 أكواب صغيرة سكر.
• 3 ثمرات موز مهروس.
• عصير ليمونة.
الطريقة:
اضربي المقادير دي كلها مع بعضها بالمضرب الكهربائي وبعد كده حطيها في كاسات الآيس كريم ودخليها الفريرز وبعد كده طلعيها.. وبالهنا والشفا...
آيس كريم الفراولة
المقادير:
• 3 أكواب فراولة.
• كوب كبير سكر.
• 1 كوب لبن حليب بارد.
• علبة كريم شانتيه.
• كوب صغير ميه باردة.
الطريقة:
أول حاجة تعمليها هي إنك تحضري الكريم شانتيه بإنك تخلطي الماء المثلج جيداً مع باودر الكريم شانتيه مع كوب اللبن البارد بالمضرب الكهربائي كويس جدّاً لمدة 10 دقائق حتى يتضاعف حجمه ويصبح كريمي، وبعد كده تدخليه الثلاجة حتى الاستعمال.
بعد كده اهرسي الفراولة مع كوب السكر بإيديك كويس وبعد كده صفيها، وهاتي كاسات الآيس كريم وحطي فيها الكريم شانيته وعصير الفراولة وقطّعي عليها قطع صغيرة فراولة، وبالهنا والشفا
ويا سلام كمان لو كانت الحاجة دي من صنع إيديكي، وحياة عينيكي أكيد هتبقى أحلى وأحلى...
صح الكلام؟؟
وعلشان كلامى صح قررت النهارده إن أشرح لكم بالتفصيل الطرق المختلفة لعمل الآيس كريم في البيت بفواكه الصيف الطبيعية ميه في الميه
تعالي نشوف ازاي..
آيس كريم المانجو
• 4 ثمرات مانجو.
• 10 ملاعق سكر ناعم.
• عصير ليمونة.
• نصف كيلو لبن حليب بارد.
• ملعقتين جوز هند.
• علبة كريم شانيته.
• كوب كبير لبن حليب بارد "للاستخدام في عمل الكريم شانتيه".
• كوب صغير مياه باردة.
للتزيين:
• 2 حبة مانجو مقطعة قطع صغيرة جدّا.
• كريز.
الطريقة:
أول حاجة تعمليها هي إنك تحضري الكريم شانتيه بإنك تخلطي الماء المثلج جيداً مع باودر الكريم شانتيه مع كوب اللبن البارد بالمضرب الكهربائي كويس جدّاً لمدة 10 دقائق حتى يتضاعف حجمه ويصبح كريمي، بعد كده حطيه في التلاجة.
قشري المانجو ثم قطعيها إلى أجزاء متوسطة، وبعد كده اضربيها في الخلاط مع باقي المقادير، وبعد كده خرّجي الكريم شانتيه من التلاجة وحطيه في كاسات الآيس كريم وصبي فوقه المانجو، ودخليه في الفريزر لمدة ست ساعات.. بعد مرور الست ساعات خرجيه من الفريرز، وللتزيين قطّعي عليه قطع صغيرة من المانجو وحطي كريز، وبالهنا والشفا..
آيس كريم الموز
المقادير:
• نص كيلو لبن حليب بارد.
• علبة كريم شانيته.
• 3 أكواب صغيرة سكر.
• 3 ثمرات موز مهروس.
• عصير ليمونة.
الطريقة:
اضربي المقادير دي كلها مع بعضها بالمضرب الكهربائي وبعد كده حطيها في كاسات الآيس كريم ودخليها الفريرز وبعد كده طلعيها.. وبالهنا والشفا...
آيس كريم الفراولة
المقادير:
• 3 أكواب فراولة.
• كوب كبير سكر.
• 1 كوب لبن حليب بارد.
• علبة كريم شانتيه.
• كوب صغير ميه باردة.
الطريقة:
أول حاجة تعمليها هي إنك تحضري الكريم شانتيه بإنك تخلطي الماء المثلج جيداً مع باودر الكريم شانتيه مع كوب اللبن البارد بالمضرب الكهربائي كويس جدّاً لمدة 10 دقائق حتى يتضاعف حجمه ويصبح كريمي، وبعد كده تدخليه الثلاجة حتى الاستعمال.
بعد كده اهرسي الفراولة مع كوب السكر بإيديك كويس وبعد كده صفيها، وهاتي كاسات الآيس كريم وحطي فيها الكريم شانيته وعصير الفراولة وقطّعي عليها قطع صغيرة فراولة، وبالهنا والشفا